Afspraak maken?

06 5516 2241

Ontdek de kracht van de natuur

In het kader van de week van de mentale gezondheid werd op dinsdag 17 september vanuit Trainingscentrum Teun & Paul een stiltewandeling georganiseerd.

We leven in een drukke wereld die continu in beweging is. Dagelijks komen er gemiddeld 120.000 prikkels op ons af. In de waan van de dag vergeten we soms hoe krachtig het kan zijn om gewoon even stil te staan, om een pas op de plaats te maken en tot rust te komen. In de natuur ben je letterlijk even weg. De natuur oordeelt niet en biedt ook nog eens ruimte voor zelfreflectie.

Een stiltewandeling is geen gewone wandeling, maar een unieke manier om even afstand te nemen van de drukte in het dagelijks leven en je aandacht te richten op het hier en nu. Het gaat er niet om snel te lopen of een bepaalde afstand af te leggen. Het gaat erom aanwezig te zijn in het moment, bewust van je omgeving, je gevoelens en gedachten.

Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Er zijn onderzoekers die stellen dat wandelen ongerustheid, angst en stress vermindert en bijdraagt aan psychologisch welzijn. Wandelen stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat er meer verbindingen worden geactiveerd in de hersenen waardoor je gemakkelijker kunt plannen, de concentratie toeneemt en je sneller en effectiever tot een oplossing van problemen komt. Kortom: je wordt er productiever door! Al met al genoeg voordelen voor de gezondheid.

Samen in stilte wandelen in de natuur: een simpele en doeltreffende manier die de deelnemers als rustgevend hebben ervaren. We kijken terug op een geslaagde activiteit. Voor herhaling vatbaar? Wie weet!